diumenge, 7 de setembre del 2008

Valor


Un famós corredor del rally Dakar tingué un accident mentre es trobava al mig del desert. Quan operava amb el seu vehicle una família autòctona de la zona va anar a socorre’l. Al veure que ell tot sol podia redreçar-se agraí un miler de cops l’ajuda rebuda. El més petit de la família estigué amb ell observant com posava combustible al motor i a l'acabar amb aquest, llençà el bidó buit. El nen li demanà si se’l podia quedar, i el pilot un pèl sorprès li digué que sí.
Arribà a casa feliç amb el seu regal i el mostrà als seus, aquests s’il•lusionaren al veure’l amb un nou present, de gran utilitat per a ells i alhora una molèstia per a qualsevol de nosaltres.
Vivim en un món d’abundància i aquesta ens impedeix valorar com cal les coses que tenim. Imagineu-vos el típic nen petit el qual rep molts regals, indirectament l’estem perjudicant perquè aquesta abundància abans esmentada li provocarà insatisfacció i poc valor sobre les coses que té. Actualment ens hem acostumat a tenir-ho tot i al moment, si creiem que el nostre mòbil es vell o bé antic no tenim problema, tot i que funcioni podem anar a qualsevol establiment i adquirir-ne un altre, i així successivament.
I doncs, que en pensaria aquest nen de l'Africa si per un objecte sense valor ell en pot fer-ne un tresor?